TGC Sedat Simavi Fen Bilimleri Ödülü Prof. Dr. Ahmet Kerim Avcı'ya verildi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu başkanı adına düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri’nde Fen Bilimleri alanında ödüle Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kerim Avcı “Su-Gazı Değişimi Sürecinin Isı Değiştiricili Mikrokanal Reaktör Düzeninde Modellenmesi ve Benzetimi’’ başlıklı projesiyle değer bulundu.
 

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi, Kimya Mühendisliği bölümünde 1996 yılında tamamlayan Ahmet Kerim Avcı, aynı bölümden yüksek lisans derecesini 1997’de, doktora derecesini ise 2003’te aldı.

Avcı’nın başlıca araştırma alanlarını ‘’Proses kuvvetlendirme, Kimyasal ve katalitik mikroreaksiyon mühendisliği, Mikroyapili reaktörlerin tasarımı ve analizi için hesaplamalı akışkanlar dinamiği, Hidrokarbon ve geri dönüştürülebilir maddeleri islemek için katalizörler ve Ürün paketleme uygulamaları için Polimer İşleme’’ oluşturuyor.

 Ahmet Avcı’nın bugüne dek aldığı bazı ödüller arasında, ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü, (2011), Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu Eser Tümen Üstün Başarı Ödülü (2011) Araştırmada Üstün Başarı Ödülü, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (2010) ve Türkiye Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü- TÜBA-GEBİP (2009) bulunuyor.

Sedat Simavi Ödülleri Fen Bilimleri Ödülü jürisi Prof. Dr. Taylan AKDOĞAN (Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Viktorya AVİYENTE (Boğaziçi Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Türkan HALİLOĞLU (Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. İlhan İKEDA (Boğaziçi Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Sedat ÖLÇER (İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bolümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Önder PEKCAN (Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi) ve Prof. Dr. Yücel YILMAZ’dan (Yer Bilimci - Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi) oluştu.

  •