News

Doç. Dr. Damla Eroğlu Pala 2022 L’Oréal-UNESCO “Bilim Kadınları İçin” ödülünü aldı

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Damla Eroğlu Pala, 2022 L’Oréal-UNESCO “Bilim Kadınları İçin” Programı’nda Fiziki Bilimler dalında ödül aldı. Yüksek enerjiye sahip ve daha uzun süre çalışabilen lityum-sülfür bataryalar geliştirmek için çalışan Doç. Dr. Pala, bu çalışmasıyla karbon emisyonlarını ve benzine olan bağımlılığı azaltmayı hedefliyor.

Doç. Dr. Sezen Soyer Uzun BAGEP 2019 (Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı) Kimya Ödülü’nü aldı

Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı 40 yaşını doldurmamış başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek ve araştırmalarında destek olmak amacıyla 2013 senesinde başlatılmıştır. Ödül programı kapsamında 310 başvuru arasından 3’ü Boğaziçi Üniversitesi’nden olmak üzere çeşitli alanlardan 43 akademisyen ödüle layık görüldü. Ödül töreni 26 Nisan 2019 tarihinde Hacettepe Üniversitesi’nde gerçekleşecektir.

Assoc. Prof. Sezen Soyer Uzun Receives BAGEP 2019 (Science Academy’s Young Scientist Awards Program) Award in Chemistry

Science Academy’s Young Scientist Awards Program, initiated in 2013, aims to choose and reward the best young academics under 40 years old and to support them in conducting new studies. There are 43 award-winning academics from various fields out of 310 applications this year, 3 of which are from Boğaziçi University. The Award Ceremony will be held at Hacettepe University on 26 April 2019.

TGC Sedat Simavi Fen Bilimleri Ödülü Prof. Dr. Ahmet Kerim Avcı'ya verildi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu başkanı adına düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri’nde Fen Bilimleri alanında ödüle Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kerim Avcı “Su-Gazı Değişimi Sürecinin Isı Değiştiricili Mikrokanal Reaktör Düzeninde Modellenmesi ve Benzetimi’’ başlıklı projesiyle değer bulundu.

TGC Sedat Simavi Fen Bilimleri Ödülü Prof. Dr. Ahmet Kerim Avcı'ya verildi